Achter Advocaten

Achter Advocaten van Ashley Terlouw en Sjaak van der Vooren is het eerste deel in de Beroepsgenotenreeks.

De ene advocaat vecht voor mensen die onder het bestaansminimum leven, de ander verdedigt het vreemdelingenbeleid van de Staat en weer een ander zorgt ervoor dat bedrijven goede afspraken met elkaar maken. Lang niet elke advocaat is een strafpleiter of voldoet aan het beeld van de op geld beluste snelle jongen die recht praat wat krom is.
In tien geschreven portretten geven advocaten openhartig inzicht in de mens achter de functionaris. Zij blijken niet altijd hetzelfde te denken over hun gedragsnormen en beroepsethiek en kijken verschillend aan tegen elkaar, hun cliënten, rechters, rechtszaken en de media.

Uit de interviews in dit boek blijkt hoezeer de invulling van het beroep van advocaat afhangt van de persoon die het uitoefent. Elke stereotypering gaat voorbij aan de diversiteit binnen deze beroepsgroep. Kortom, er zit meer achter advocaten dan u denkt. Laat u verrassen door Famile Arslan, Joost Blauw, Bénédicte Ficq, Rombout Hijma, Gerrit Hoogvliet, Jelle Klaas, Sarah Köller, Reinout Rinzema, Usman Santi en Bart Stapert.

In de Beroepsgenotenreeks komen beroepsgenoten aan het woord over de normen, gebruiken, gedragscodes en gewoonten die zij met elkaar delen maar ook waar die verschillen. Het laat zien dat binnen een beroepsgroep zowel homogeniteit als diversiteit bestaat en dat de persoon achter de functionaris bepalend is voor de wijze waarop hij of zij het beroep uitoefent. Verder geeft de serie een kijkje achter de schermen van het betreffende beroep.

Achter Advocaten is niet door Het lichte werk uitgegeven, maar door Celadon uitgevers en te bestellen bij de boekhandel of - via onderstaande bestelknop - bij Bol.com.

Achter Advocaten
ISBN 9789089480163
paperback 135 x 215 mm
157 pagina's
prijs € 22,50

Tags: boeken, advocaten, Ashley, Sjaak