Achter Onderwijzers

Achter Onderwijzers van Ashley Terlouw en Sjaak van der Vooren is het tweede deel in de Beroepsgenotenreeks.

'Je bent bezig met de toekomst', zegt een onderwijzer in dit boek. Dit is misschien wel de essentie van het leraarschap. Leerkrachten hebben niet meer alleen tot taak de kennis van hun leerlingen te vergroten. Ze zien de maatschappelijke problemen vertaald in het klaslokaal en leveren een bijdrage aan de opvoeding van leerlingen tot verantwoordelijke, zelfdenkende mensen die respectvol met elkaar omgaan.

Tien geschreven portretten geven inzicht in de mens achter de onderwijzer. De openhartige gesprekken maken duidelijk hoezeer de invulling van het beroep van leerkracht op de basisschool afhangt van de persoon die het uitoefent.

Waar de een het belangrijk vindt om consequent te zijn, stelt de ander de sfeer in de klas voorop en waar de een meent dat hij de kinderen vooral moet leren rekenen, schrijven en lezen, vindt de ander de vorming tot 'goede mensen' zijn belangrijkste taak. Maar allemaal gaan ze door dik en dun voor hun klas, hun 'eigen' kinderen.
Er zit meer achter onderwijzers dan u denkt. Laat u verrassen door Bianca Beimers, Jeske Brouwer, Jacob Dijkstra, Jeanette van Leeuwen, Janneke Marijs, Jamal Mouhmouh, Bruno Muts, Bert Oude ­Engberink, Erik Reith en Roelie Westendorp.

In de Beroepsgenotenreeks komen beroepsgenoten aan het woord over de normen, gebruiken, gedragscodes en gewoonten die zij met elkaar delen maar ook waar die verschillen. Het laat zien dat binnen een beroepsgroep zowel homogeniteit als diversiteit bestaat en dat de persoon achter de functionaris bepalend is voor de wijze waarop hij of zij het beroep uitoefent. Verder geeft de serie een kijkje achter de schermen van het betreffende beroep.

Achter Advocaten is niet door Het lichte werk uitgegeven, maar door Celadon uitgevers en te bestellen bij de boekhandel of - via onderstaande bestelknop - bij Bol.com.

Achter Onderwijzers
ISBN 9789089480194
paperback 135 x 215 mm
164 pagina's
prijs € 22,50

Tags: boeken, onderwijs, Ashley, Sjaak